Hoe werkt de sneltest?

De PCR test meet hoeveel viruswaarde er aanwezig is in een afgenomen sample. Dit maakt de test erg gevoelig. Om dit te bereiken is er onderzoek van het materiaal in een lab nodig. Dat is tijdrovend. 

Om nog sneller te kunnen testen bieden wij nu ook de antigeen test (sneltest) aan. Deze test heeft een sensitiviteit tot 98,2% en specificiteit van 99,4%. Dat betekent dat we met 98% zekerheid kunnen zeggen dat u géén corona heeft. De test is iets minder betrouwbaar dan de PCR-test.

De test kan bij ons in de kliniek uitgevoerd worden. De test meet de aanwezigheid van viruseiwitten uit een door ons afgenomen nasofaryngeale swab. Er wordt dus een sample uit uw neusholte afgenomen. Hierdoor heeft u binnen 15-20 minuten de uitslag binnen.

Testafname door arts

Er wordt door onze arts material afgenomen middels een nasofaryngeale swab (neus). In onze kliniek wordt uw materiaal vervolgens geanalyseerd door een arts. De arts stelt ook het bericht op dat uw COVID-19 status bevestigt. U ontvangt het bericht per e-mail.

 

Zelfde dag uitslag

De sneltest nemen wij af in de middag. Zo kunt u alsnog op dezelfde dag de uitslag krijgen. Na uw test ontvangt u op korte termijn van ons de uitslag via een beveiligde e-mail.

Volg ten alle tijden de richtlijnen van het RIVM.